miercuri, 4 noiembrie 2009

the apocalypse now - part 2

e uimitor ce se intampla...desi pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda,era o situatie asteptata.
parlamentul european dezbate legea ,,taierii accesului la internet pentru cei suspectati de piraterie online''.concret,tarile uniunii (oricare,inclusiv romania !) nu au nevoie de ordin judecatoresc pentru a taia accesul la internet al celor suspectati de piraterie online.
cu alte cuvinte,oricine sta in spatele unui birou iti poate taia accesul la internet,pe motiv ca ai descarcat o melodie sau un film.dar ceea ce e cu adevarat grav,o poate face fara sa aiba acordul justitiei.
astfel,daca gandesti altfel decat majoritatea,vei fi deconectat pentru a fi reeducat.
primii pasi au fost facuti din primavara.
al doilea pericol vine din zona de interes economic.iata un comentariu avizat,privind proiectului ,,telecom''
redau mai jos un fragment din interviul oferit de Johan Allgoth, membru fondator al organizaţiei suedeze „The Pirate Bureau”, care militează pentru gratuitatea informaţiei şi a culturii, membru al Partidului Piraţilor din Suedia şi co-fondator al Pirate Bay. A fost implicat în războiul informaţional legat de conflictul din Iran, transformând Pirate Bay în Persian Bay şi oferind ajutor celor din interiorul Iranului. 



,,Ce ar presupune adoptarea pachetului Telecom?
J.A.: Pachetul Telecom reglementează felul în care companiile Telecom pot opera în cadrul Uniunii Europene şi cea mai mare parte a textului legii este de fapt creaţia lobby-iştilor din industriile direct interesate, în special cele producătoare de servicii pe net.
Ei vor o reţea în cadrul căreia pot oferi conţinut pentru consumatori, acesta este visul lor umed. Vor să poată vinde ultimul episod din „Prison Break” în România la un preţ diferit în altă ţară, sau poate în Suedia se gândesc că ar fi mai bine ca oamenii să nu vadă deloc „Prison Break”. Vor control absolut al pieţei. Nu le place că utilizatorii pot uploada conţinut şi pot genera conţinut şi remixa şi construi alternative. Şi multe dintre menţiunile din pachetul Telecom fac referire la un nou tip de reţea, care nici măcar nu ar mai putea fi numită Internet, dar serviciul ar fi marketat şi vândut ca Internet, însă conţinutul va fi controlat, într-un fel ca la televiziunea prin cablu.
Poate vei putea să îţi cumperi un pachet  ieftin, care să-ţi dea acces doar la mail şi chat, iar dacă vrei MySpace sau Youtube ar trebui să cumperi pachetul de video şi muzică.
capital.ro: Crezi că este posibil să implementezi un astfel de proiect? Ar însemna asta blocarea accesului la „Internet adevărat”?
J.A.: Ar putea exista pachete care să cuprindă servicii de „Internet adevărat”, dar ar fi mult mai scump. Şi probabil că prietena ta Ana, care foloseste un pachet limitat, are un blog vizibil doar în cadrul acelui pachet Orange, să zicem, dar tu nu i-ai putea vedea niciodată blogul pentru că ar costa-o în plus vizibilitatea în reţeaua Vodafone. Asta este o ameninţare reală şi a fost cât pe ce ca legea să fie adoptată, dar urmează un nou vot pe aceasta temă pe 16 septembrie, şi noi toţi ar trebui să le dăm de înţeles parlamentarilor europeni care ne reprezintă să nu lase asta să se întâmple.''


din pacate,acesta este doar inceputul........
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu